Forge De Laguiole návod na údržbu steakového a stolního nože

Před prvním použitím si udělejte radost objevováním svých novinek a obdivujte práci našich nožířů. Právě jste získali nebo obdrželi sadu stolních nožů Forge de Laguiole, zveme vás, abyste si před použitím přečetli našeho průvodce údržbou. Vaše nože potřebují minimální péči, aby zůstaly v dobrém stavu a zaručily dlouhou životnost.

Stáhněte si našeho průvodce zde Stolní nože návod k údržbě

Obecně platí, že nože Laguiole nemají rády vodu

Přírodní materiály rukojetí, jako jsou vzácná dřeva nebo rohovina, jsou obzvláště citlivé na vlhkost, je proto vhodnější při čištění provést preventivní opatření a nože před uložením na suchém místě dobře otřít.

K čištění ostří vašich nožů použijte neabrazivní houbu s prostředkem na mytí nádobí, abyste ostří odmastili, aniž byste je poškrábali, poté je opláchněte pod teplou vodou a pečlivě osušte měkkým hadříkem.

Důležité: Přírodní materiály rukojeti nožů neponořujte pod vodu, nenechte je máčet ani je nemyjte ve vodě na nádobí. Některé z našich nožů jsou vhodné do myčky nádobí a mají označení „voděodolné“. K tomuto účelu používejte jemné mycí prostředky a jemný krátký mycí program. Je třeba se vyhnout agresivním čisticím prostředkům, protože mohou z dlouhodobého hlediska narušit vzhled rukojetí. Po oplachovacím cyklu otřete nože suchým měkkým hadříkem, aby nezůstaly zbytky vody.

U stolních nožů řady „“Tradition“ jsou následující materiály vhodné do myčky nádobí:

Stlačená tkanina

Černý a opalizující akryl

Zhuštěný jasan (mytím v myčce může dojít k mírnému „vybělení“, které nemá vliv na kvalitu materiálu)

Steakové nože voda

Vhodné modely řady „Signature“ vhodné do myčky nádobí:

T6 LOG (stolní nože Philippe Starck, monoblok z nerezové oceli)

T6PUTMANFRD (stolní nože od Andrée Putman, rukojeti z jasanu)

T4 BRASP PC (stolní nože od Bras, model „Puech du Suquet“, rukojeti z rostlinného vlákna)

T4 BRASS PC (stolní nože od Bras, model „Café Bras“, rukojeti z rostlinného vlákna)

T4 BRASC FRD (stolní nože Bras, model „Capuchadou“, rukojeti z jasanu)

T6GHION FRD (stolní nože od Christiana Ghiona, rukojeti z jasanu)

T6 PAS FRD (stolní nože od Christiana Ghiona, model „Gérald Passédat“, rukojeti z jasanu)

T6 MASSIF BRI (stolní nože Christian Ghion, monoblok z nerezové oceli)

T6 GHION PCU (stolní nože od Chrisitan Ghion, rukojeti z rostlinného vlákna)

T6 SKEL (stolní nože od C+B LEFEBVRE, nerezový monoblok)

Pro více informací navštivte naše webové stránky: www.Forge-de-Laguiole.com

Máte-li jakékoli pochybnosti, zveme vás k nahlédnutí do produktového listu na našich webových stránkách.

Steakové nože do myčky

Čepel

Po použití doporučujeme čepel očistit měkkým hadříkem nebo mírně navlhčenou houbičkou a poté ihned otřít suchým hadříkem. Pro zachování dlouhé životnosti čepele můžete na čepel nanést trochu oleje (olej na vaření), aby se vytvořil ochranný film.

Pokud máte stolní nože vhodné do myčky nádobí, měli byste čepel ihned otřít měkkým hadříkem a pečlivě osušit, aby se neusazovaly zbytky špinavé vody z myčky.

Steakové nože ostří

Ostření ostří

Pro pravidelné ostření pro zachování optimální kvality ostří vašeho ostří vám doporučujeme ostřit na přírodním kameni (kámen před broušením navlhčete asi deset minut) při dodržení úhlu ostření 20°. Níže naleznete ukázkové video.

Ujistěte se, že nůž pravidelně brousíte, abyste zachovali jeho ostří. Pokud je třeba upravit ostří čepele, doporučujeme vám kontaktovat náš poprodejní servis Gutea.

Samozřejmě doporučujeme běžné používání našeho nože, čepel by neměla být používána jako páka nebo šroubovák, což by mohlo způsobit poškození, na které se nevztahuje záruka.

Podívejte se na naše video o broušení nožů ZDE.

Steakové nože ostření

Rukojeť

Dřevěná rukojeť: Dřevěný nůž může časem získat mírnou patinu, pro jeho ochranu a zachování krásného vzhledu jej můžete oživit trochou lněného oleje.

Rukojeť rohoviny: rohy jsou velmi citlivé na změny teploty a vlhkost, takže nůž z rohoviny uchovávejte na suchém místě při pokojové teplotě.

Nerezová ocel, hliníkové nebo akrylové rukojeti, stlačená tkanina, syntetické materiály: Údržba těchto nožů je snadnější, tyto materiály jsou méně citlivé než přírodní materiály. Pro čištění stačí otření vlhkým hadříkem a poté suchým hadříkem.

Steakové nože rukojeť

Podhlavníky - Bolsters

Co je to podhlavník nebo bolster? Podhlavníky, nebo také bolstry, jsou kovové konce rukojetí nožů. Jejich funkce je jak estetická, proto se dělají z různých materiálů, tak i pomáhají zpevnit a zcelit rukojeť. Podložky se velmi snadno čistí. Postačí krátké čištění vlhkým hadříkem.
Pro uskladnění doporučujeme krabici nebo pouzdro na nože, aby se nože vzájemně nedotýkaly a bylo zabráněno poškrábání (zejména na kovových částech).

Steakové nože podhlavníkyNáš záruční a pozáruční servis
Poskytujeme opravy a poprodejní servis všech nožů vyrobených v našich dílnách Forge de Laguiole (v závislosti na dostupnosti určitých surovin a náhradních dílů). Všechny naše nože Forge de Laguiole mají záruku na výrobní vady při běžném používání. Každý nůž Forge de Laguiole může být udržován (leštěn, broušen, opravován) a opravován s péčí našich nožířů.

Pokud byste chtěli zavolat na náš poprodejní servis, můžete nás kontaktovat na m.kirchner@gutea.cz. K požadavku přiložte fotografii vašeho nože, abychom jej mohli identifikovat. Po navázání tohoto prvotního kontaktu vám sdělím další kroky, které je potřeba dodržet pro správnou manipulaci s vaším nožem. Nezapomeňte uschovat všechny části nože, pro co nejúplnější posouzení.

U jakékoli opravy se postaráme o provedení kompletního posouzení a zašleme vám podrobný odhad. Bez vaší předchozí dohody nebude provedena žádná placená oprava. Upozorňujeme, že na základě jednoduché fotografie nelze potvrdit odhad ceny opravy.

Dodržováním těchto tipů pro údržbu si budete moci uchovat svůj zavírací nůž Forge de Laguiole po mnoho let a předat jej dalším generacím!

Stáhněte si našeho průvodce používáním zavíracího nože Forge de Laguiole zde Stolní nože návod k údržbělabel

https://www.gutea.cz/admin/archiv-novinek/#news-3335